Recept na Indické kuracie karí
Pozvite do svojej kuchyne esenciu Indie s našim receptom na indické kuracie karí, ktoré je symfóniou chutí a vôní, charakteristických pre toto bohaté kulinárske dedičstvo. Tento pokrm je dokonalou harmoniou šťavnatého kuracieho mäsa, pomaly varovaného v hustej, aromatickej omáčke plnej exotických korení, ako sú kurkuma, koriander, garam masala a chilli. Každá súčasť tohto receptu je starostlivo vybraná, aby pridala svoju unikátnu chuť a arómu, vytvárajúc tak jedlo, ktoré je nielen hlboko uspokojujúce, ale aj vizuálne pôsobivé. Indické kuracie karí je viac než len jedlo; je to príbeh, ktorý rozpráva o tradíciách, kultúre a nespútanej láske k jedlu. Či už hľadáte pokrm na pohodový večer alebo chcete ohromiť hostí na večierku, naše indické kuracie karí je perfektnou voľbou pre každú príležitosť.
Ingrediencie
- 500g Kuracie mäso
- 1-2 cibuľa
- 2-3 lyžička cesnak
- 1-2 plátkov zázvor
- 1 polievková lyžica kari korenie
- 1 polievková lyžica Kmín mletý
- 1 lyžička Mleté čili
- 1/2 lyžička Kurkuma
- 1-2 paradajka
- 1/2 misky voda
- 25-50ml kokosové mlieko
- 1 lyžička citrónová šťava
- 1 lyžička masala korenie
- 1-2 lyžička soľ
- 1 polievková lyžica koriander
Postup
- Cibuľu postrúhajte a paradajky nakrájajte na malé kúsky.
- Zomeľte cesnak
- Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky a umyte
- Cibuľu orestujte na oleji
- Smažte, kým cibuľa nezmäkne. Mierne zhnedne
- Pridajte paradajky a cesnak a za stáleho miešania smažte
- Pridajte štipku kurkumy v prášku
- Pridajte kuracie mäso a za stáleho miešania opečte
- Pridajte polievkovú lyžicu rasce
- Pridajte lyžicu chilli, kokosové mlieko a citrónovú šťavu.
- Pridajte masala korenie
- Pridajte vodu a varte na miernom ohni 10 minút, na záver pridajte koriander!
Záver