Ázijská kuchyňa je bohatá na rôzne sušené produkty a špeciálne prísady, ktoré dodávajú jedlám jedinečnú chuť a textúru. Tieto produkty sú základom mnohých tradičných receptov a ich využitie je veľmi rozmanité. Poďme sa pozrieť na najdôležitejšie kategórie sušených produktov a Panko.
Sušené Huby
Sušené huby sú v ázijskej kuchyni nevyhnutné. Medzi najobľúbenejšie patria shiitake, drevené uši a huby enoki. Po rehydratácii sú tieto huby plné umami chuti, čo z nich robí ideálny doplnok do polievok, dusených jedál alebo stir-fry.
Fazuľa
Sušená fazuľa, ako sú mungo fazule alebo adzuki, je bohatá na bielkoviny a vlákninu. V ázijskej kuchyni sa často používa v sladkých aj slaných pokrmoch, od polievok až po dezerty, ako je napríklad tradičná sladká fazuľová pasta.
Sušená Zelenina
Sušená zelenina, ako sú sušené tekvice, špenát alebo mrkva, je praktickým doplnkom do vašej špajze. Môžete ju pridať do polievok, omáčok alebo ju použiť ako rýchlu prílohu.
Panko
Panko je japonská verzia strúhanky, ktorá je ľahšia a chrumkavejšia ako bežná strúhanka. Používa sa na obalenie mäsa, rýb alebo zeleniny pred vyprážaním, čo dodáva jedlám jemnú a chrumkavú textúru.
Tempura
Tempura je technika vyprážania, pri ktorej sa potraviny obalia v ľahkom cestíčku a rýchlo vyprážajú, čo im dodáva chrumkavý a zlatistý povrch. Na prípravu tempury sa často používa špeciálna zmes tempura múky.
Iné Sušené Produkty
V ázijskej kuchyni nájdete aj ďalšie sušené produkty, ako sú sušené ryby, morské plody alebo tofu. Tieto ingrediencie sa často používajú na zvýraznenie chuti polievok a omáčok alebo ako súčasť rôznych jedál.
záverečné poznámky
Sušené produkty a Panko sú neoddeliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne a ponúkajú množstvo možností na tvorbu chutných a autentických pokrmov. Ak chcete objaviť tieto ingrediencie a vyskúšať nové recepty, odporúčame navštíviť náš Asianshop, kde nájdete širokú ponuku sušených produktov a Panko.