Recept na Hnedý dusený baklažán
Objavte bohaté a komplexné chute s naším receptom na hnedý dusený baklažán. Tento pokrm prináša jemný a šťavnatý baklažán v lahodnej hnedo-sojovej omáčke, ktorá je plná umami a hĺbky. Dusený baklažán je klasikou mnohých ázijských kuchýň a v tomto recepte sa stáva skutočnou hviezdou vďaka pomalému vareniu, ktoré umožňuje preniknutie všetkých chutí do každého kúska. Kombinácia sójovej omáčky, cesnaku, zázvoru a ďalších aromatických ingrediencií vytvára jedlo, ktoré je plné chuti a zároveň neuveriteľne jednoduché na prípravu. Nasledujte náš krok za krokom recept a vytvorte si tento chutný a uspokojujúci pokrm priamo doma. Vychutnajte si túto kulinársku cestu, ktorá vás prenesie do srdca ázijskej kuchyne a objavte, prečo je dusený baklažán tak obľúbený.
Na servírovanie
1-2 porcie
15-20 minút
Ingrediencie
- 450g Baklažán
- 2 polievková lyžica ustricová omáčka
- 1 polievková lyžica zázvor
- 1 lyžička sezamový olej
- 1 polievková lyžica cesnak
- 1/2 lyžička cukor
- 1 polievková lyžica ryžové víno
- 1 lyžička kukuričný škrob
- 1 polievková lyžica olej
- 4 polievková lyžica voda
- podľa chuti Cibulka zväzková
Postup
- Baklažán vyprážajte do zlatista. Nechajte odkvapkať a odložte bokom.
- Rozpáľte olej a orestujte na ňom zázvor a cesnak. Pridajte baklažán a pokvapkajte ryžovým vínom.
- Vmiešajte zmes omáčok(ustricová omáčka,sezamový olej,cukor,kukuričný škrob,voda) a zelenú cibuľku, kým nezhustne. Podávame.
Tento recept je od spoločnosti Lee Kum Kee
Záver
Naše kuchárske dobrodružstvo pokračuje s receptom na hnedý dusený baklažán, ktorý vás prenesie do srdca ázijskej kuchyne. Tento jednoduchý, no nápaditý pokrm vyniká svojou jemnou textúrou a bohatou chuťou. Na jeho prípravu nezabudnite zastaviť sa v AsianShop, kde si zaobstaráte všetky potrebné ingrediencie. Hnedý dusený baklažán je výborný ako hlavné jedlo alebo ako súčasť väčšieho ázijského bufetu. Jeho príprava je rýchla a nekomplikovaná, čo z neho robí ideálnu voľbu pre každodenné stravovanie. Vychutnajte si každý krok varenia a predovšetkým samotný výsledok – skutočne dekadentný a chutný baklažán, ktorý zasýti a poteší.