Matcha Oreo Mochi je obľúbený dezert, ktorý spája jemnú chuť zeleného čaju matcha s chrumkavosťou Oreo sušienok a krémovou šľahačkou, všetko zabalené v mäkkom, žuvacom cestíčku z ryžovej múky. Jednoduché na prípravu a neodolateľné na chuť!
Ingrediencie:
Na cestíčko :
- Ryžová múka (glutinózna): 100 g
- Kukuričný škrob: 60 g
- Mlieko: 180 ml
- Cukor: 40 g
- Maslo: 35 g
Na obaľovanie :
- Ryžová múka (glutinózna): 50 g
Na plnku :
- Smotana na šľahanie: 200 g
- Cukor: 20 g
- Matcha prášok: 2 g
- Oreo sušienky: podľa potreby
Postup:
1. Príprava ryžovej múky na obaľovanie
- Ryžovú múku na obaľovanie nasucho opražte na nepriľnavej panvici do mierne zhnednutia. Odstavte a nechajte vychladnúť.
2. Príprava cestíčka
- V miske zmiešajte ryžovú múku (100 g) a kukuričný škrob. Pridajte cukor a mlieko a dobre premiešajte, aby neboli žiadne hrudky.
- Zmes preceďte cez sitko do ohňovzdornej misky. Prikryte potravinárskou fóliou (uistite sa, že sa fólia dotýka povrchu zmesi, aby sa nevytvorila para) a dajte pariť na 25 minút.
- Horúcu zmes vyberte z parného kúpeľa a pridajte maslo. Miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí a nevznikne hladké, elastické cesto.
- Cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku (použite časť opraženej ryžovej múky) a rukami ho dobre premieste, kým nebude hladké a pružné.
- Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke aspoň 1 hodinu vychladnúť.
3. Príprava plnky
- V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom a matcha práškom do tuhej šľahačky (hard peaks).
- Oreo sušienky rozdrvte na menšie kúsky alebo na prášok pomocou mixéra alebo valčeka.
- Šľahačku naplňte do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou (voliteľné, môžete použiť aj lyžicu).
4. Formovanie Mochi
- Vychladené cesto rozdeľte na menšie kúsky (asi 45 g na jeden kúsok) a z každého vytvarujte guľôčku.
- Každú guľôčku cesta obaľte v opraženej ryžovej múke, aby sa nelepila.
- Na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkajte každý kúsok cesta na tenký kruh (asi 8-10 cm v priemere).
- Do stredu každého kruhu cesta naneste vrstvu matcha šľahačky a posypte rozdrvenými Oreo sušienkami.
- Okraje cesta zdvihnite a spojte v strede, aby ste vytvorili uzavretý balíček. Jemne stlačte, aby ste odstránili prebytočný vzduch.
- Hotové mochi obaľte v zvyšnej opraženej ryžovej múke a uložte do papierových košíčkov.
5. Chladenie a podávanie
- Mochi nechajte v chladničke aspoň 30 minút stuhnúť pred podávaním.
- Podávajte vychladené a vychutnajte si túto lahodnú kombináciu chutí a textúr!
Tipy na prípravu Matcha Oreo Mochi:
- Použite kvalitný matcha prášok pre najlepšiu chuť a farbu.
- Cesto na mochi by malo byť hladké a elastické po uvarení a prepracovaní.
- Pri rozvaľkávaní cesta a formovaní mochi si pomúčte ruky opraženou ryžovou múkou, aby sa cesto nelepilo.
- Množstvo Oreo sušienok v plnke si môžete prispôsobiť podľa vašej chuti.
- Hotové mochi skladujte v chladničke a spotrebujte do 2-3 dní.
Záver
Matcha Oreo Mochi je osviežujúci a chutný dezert, ktorý poteší každého milovníka ázijských sladkostí a Oreo sušienok. Vyskúšajte si ho pripraviť doma a prekvapte svojich blízkych touto originálnou pochúťkou. Ďalšie zaujímavé recepty a kvalitné ingrediencie nájdete na AsianSHOP!
Hádam máte záujem o :