Shopping cart

No products in the cart.

☀️ Pripravte sa na leto s našimi osviežujúcimi ázijskými nápojmi a snackmi! 🧊

Solené edamame vo varenej slanej vode

Solené edamame je obľúbený čínsky snack – zdravý, chrumkavý a plný vône korenín. Ideálne ako predjedlo, pohostenie k pivu alebo ako zdravá desiata.

Ingrediencie:

  • Edamame (nezrelé sójové struky): 500 g

  • Sušené čili papričky: 10 ks

  • Škorica (celá): 1 ks

  • Badián: 4 ks

  • Sichuanské korenie (celé): 1 hrsť

  • Soľ: vo väčšom množstve (musí byť slané ako vývar)

  • Olej: trochu (napr. slnečnicový)

  • Voda: dostatočne na ponorenie edamame

Postup:

1. Príprava surovín

  • Edamame najprv namočte do slanej vody a dôkladne pretrite rukami, aby sa odstránili nečistoty z povrchu.

  • Opláchnite čistou vodou a odrežte oba konce každého struku (lepšie vsiakne chuť a ľahšie sa konzumuje).

2. Príprava varenej zmesi

  • Do veľkého hrnca nalejte vodu a priveďte ju do varu.

  • Pridajte sušené čili, škoricu, badián a sichuanské korenie.

  • Varte na silnom ohni 2–3 minúty, aby sa uvoľnila aróma.

3. Dochutenie vývaru

  • Pridajte veľké množstvo soli – musí byť slanšie ako bežný vývar.

  • Pridajte trochu oleja – pomôže udržať farbu a chuť.

4. Varenie edamame

  • Do vriaceho vývaru vložte edamame.

  • Znova priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte na strednom ohni cca 10 minút.

  • Nezakrývajte pokrievkou! To je dôležité pre udržanie žiarivej zelenej farby.

5. Namočenie pre chuť

  • Po dovarení nevylievajte edamame. Nechajte ich lúhovať vo vývare niekoľko hodín, aby lepšie nasiakli chuť.

6. Chladenie a podávanie

  • Po vychladnutí ich môžete dať do chladničky. Chladené edamame sú ešte chutnejšie a osviežujúce.

Tipy na dokonalé edamame:

  1. Soľ pridajte vo väčšom množstve než pri bežnom varení – len tak bude chuť prenikať cez struky.

  2. Doba varenia aspoň 10 minút, aby boli edamame dostatočne uvarené – surové sójové bôby nie sú vhodné na konzumáciu.

  3. Varenie bez pokrievky zaručí, že edamame zostanú krásne zelené a čerstvo pôsobiace.

  4. Chladenie v chladničke pred podávaním zvýrazní chuť a zlepší textúru.

Záver

Solené edamame vo varenej slanej vode je jednoduché, zdravé a extrémne návykové jedlo. Skvelo sa hodí ako snack k filmu, ako predjedlo či ako osviežujúca desiata počas horúcich dní. Všetky potrebné suroviny nájdete v AsianSHOP – objavte kvalitu a chuť Ázie priamo u vás doma!

Hádam máte záujem o :

  1. INAKA Edamame lúpané 500g
  2. INAKA Edamame struky 500g
  3. GOLDEN TURTLE Edamame s wasabi 140g
  4. SEMPIO Riasový snack menej slaný 5g
  5. Pôvod a história čínskeho víno na varenie a jeho úloha v kuchyni

Leave A Comment

0
míňať  59,00 viac získať doprava SK zadarmo
Vaša karta je prázdna!

Zdá sa, že ste do košíka ešte nepridali žiadne položky.

Prehľadávať produkty