Thajská kari morská polievka je exotické jedlo plné bohatých chutí, ktoré vás prenesie na slnečné pláže juhovýchodnej Ázie. Táto kombinácia morských plodov, kokosového mlieka a aromatického kari poteší každého gurmána.
Ingrediencie:
- Krevety: 10-15 ks
- Biele mušle: 10-15 ks
- Kari pasta: podľa chuti
- Smotana na varenie: 120 ml
- Kokosové mlieko: 180 ml
- Cibuľa: 1/2 ks
- Mrkva: 1/2 ks
- Šampiňóny: 2 ks
- Zemiak: 1 ks
- Červená a zelená paprika: po 1 ks
- Plátky zázvoru: podľa chuti
Postup:
- Príprava surovín
Pripravte si všetky suroviny – nakrájajte cibuľu, mrkvu, šampiňóny, zemiak a papriky na menšie kúsky. Očistite krevety a biele mušle. - Restovanie kari pasty
Do hrnca pridajte kari pastu a na miernom ohni ju krátko orestujte. Použite väčšie množstvo kari, aby bola polievka intenzívnejšia a chutnejšia. - Pridanie zeleniny
Zalejte kari pastu primeraným množstvom vody, aby nebola polievka príliš riedka (následne pridáte kokosové mlieko a smotanu). Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zemiak. - Pridanie kokosového mlieka a smotany
Keď zmes začne vrieť, pridajte kokosové mlieko a smotanu na varenie. Následne vložte biele mušle, zakryte hrniec a nechajte ich variť, aby uvoľnili chuť do polievky. - Pridanie kreviet
Keď sú zemiaky uvarené, pridajte krevety. Nechajte ich krátko povariť, kým nezružovejú. - Pridanie paprík
Nakoniec pridajte červenú a zelenú papriku, aby si polievka zachovala sviežu farbu a vôňu.
Záver:
Thajská kari morská polievka je ideálna ako ľahký obed alebo večera. Podávajte ju samostatne alebo s jazmínovou ryžou pre ešte bohatší zážitok. Pre viac inšpirácie navštívte našu predajňu alebo stránku AsianSHOP a objavte nové chute exotickej kuchyne!
Hádam máte záujem o :