Recept na Bibimbap na kórejský spôsob
Pozvite svoje chuťové poháriky na kulinársku cestu do Kórey s našim autentickým receptom na Bibimbap. Tento tradičný kórejský pokrm je skutočným vizuálnym a chuťovým zážitkom, kombinujúc v sebe rozmanitosť ingrediencií a chutí v jednej misku. Bibimbap, čo v preklade znamená ‚zmiešaná ryža‘, je umením v sebe – vrstvy jemne ochutených zeleninových príloh, kúsky marinovaného mäsa, a dokonale uvarená ryža sú korunované vaječným žĺtkom a podávané s pikantnou gochujang pastou. Každá súčasť tohto jedla prispieva k jeho jedinečnosti, od chrumkavej mrkvy až po šťavnaté hovädzie. Bibimbap nie je len pokrm, je to zážitok, ktorý vám umožní objavovať nové kombinácie chutí pri každom súste. Náš recept vám ukáže, ako si môžete tento kórejský klasik pripraviť doma, či už hľadáte pohodlný večerný pokrm alebo zdravý a výživný obed.
Ingrediencie
- 1/2 ks mrkvy
- 1/2 ks cukety
- 6 ks húb
- 100g špenát
- 100g Fazuľové klíčky
- 1 ks Vajce
- 1 miska Ryža
- 2 polievková lyžica kórejská omáčka bibimbap
Postup
- Polovica mrkvy, polovica cukety, nakrájané na julienne pásiky; 6 húb, nakrájaných na plátky; 100 g fazuľových klíčkov; 100 g špenátu, nakrájaného na kúsky; 1 vajce; 2 polievkové lyžice bibimbapu v kórejskom štýle.
- Potrite dno woku trochou oleja, obráťte ryžu do woku a zapnite ho na mierny oheň, aby sa wok zahrial.
- Priveďte vodu do varu, pridajte lyžičku soli, lyžičku oleja, blanšírujte fazuľové klíčky 1 minútu, uvarte a sceďte;
- Hríby shiitake blanšírujte 2 minúty, uvarte, vylovte a vodu vysušte; (hríby sú vodnatejšie, preto ich musíte trochu vysušiť).
- Špenát blanšírujte 1 minútu, vyberte z vody, keď zmení farbu na jasne zelenú, a osušte; (špenát je dosť vodnatý, preto ho treba trochu osušiť)
- Na panvicu nalejte trochu oleja, orestujte cukety, pri smažení trochu osoľte;
- Na panvicu nalejte trochu oleja, osmažte mrkvu, nech nie je príliš mäkká, pri smažení ju trochu osoľte;
- Blanšírované prísady rozložte okolo ryže do kruhu.
- Osmažte vajcia, len z jednej strany;
- Vajíčka rozotrite na ryžu.
- Bibimbap rozložte do kruhu pozdĺž vajíčka a navrch môžete posypať ešte trochu sezamových omrviniek z morských rias.
- Dobre premiešajte.
Záver
Mbhcar
Za ako dlho bude stránka otvorená? Už sa nemôžem dočkať.
Kováčová Mária
Haha, je to také jednoduché, zvládne to aj kuchynský nováčik ako ja, odporúčam všetkým!