Recept na Japonsko tempura
Ponorte sa do jemnej elegancie japonskej kuchyne s našim receptom na Tempuru. Tento tradičný pokrm, ktorý sa vyznačuje svojou jednoduchosťou a sofistikovanosťou, je umením v oblasti fritovania. Tempura kombinuje šťavnaté kúsky zeleniny a morských plodov obalené v ľahkom a nadýchanom cestíčku, ktoré sú následne fritované do zlatista. Výsledkom je chrumkavý zážitok, ktorý je zároveň nežný a jemný na jazyku. Naša tempura je ideálna ako lahodný predkrm, hlavný chod, alebo dokonca ako zábavná párty pochúťka. V tomto recepte vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalú rovnováhu medzi chrumkavou textúrou a ľahkosťou cestíčka, aby ste mohli doma vychutnať autentický japonský tempura zážitok.
Ingrediencie
- 1 lyžička biele korenie
- 15 krevety
- 3-4 polievková lyžica kukuričného škrobu
- 1 Lotosový koreň
- 1-2 mrkva
- podľa chuti strúhanka
- 1 polievková lyžica ryžový ocot
- 2 polievková lyžica sójová omáčka(light)
- 1 miska voda
- 1 enoki
- 1 štipka soľ
- 1-2 zemiaky
- 2 vajce
- 1000ml olej
Postup
- Rozšľahajte vajcia
- Pridajte 1 misku vody
- Pridajte kukuričný škrob, soľ a biele korenie.
- Miešajte
- Pripravte si strúhanku a múku
- teraz hlavy kreviet, ošúpte ich a otvorte chrbty.
- Urobte 4 diagonálne rezy na bruchu
- Nakrájajte zemiaky a mrkvu na plátky
- Nakrájajte koreň lotosu alebo vaše obľúbené prísady.
- Na panvici rozohrejte studený olej
- Krevety obalte v múke
- Obalte v cestíčku
- Obalte v strúhanke
- Smažte na hlbokej panvici dozlatista
- Ostatné prísady obalíme v múke, potom v cestíčku a vyprážame dozlatista.
- Do 2 lyžíc sójovej omáčky(light) pridajte lyžicu ryžového octu, vylovte vyprážané jedlo a je pripravené na konzumáciu!
Záver
Na záver, recept na japonskú tempuru je perfektnou voľbou pre milovníkov ľahkých a krehkých jedál. Tempura, charakteristická svojím jemným obalením a rýchlym fritovaním, ponúka dokonalú textúru a je ideálna na podelenie s priateľmi a rodinou. Nezabudnite navštíviť Asianshop pre získanie autentických japonských ingrediencií, ktoré zabezpečia, že vaša tempura bude naozaj kvalitná. Ponorte sa do prípravy tohto tradičného japonského jedla a užite si chutný zážitok, ktorý tempura jednoznačne ponúka. Nechajte sa inšpirovať a objavujte nové spôsoby, ako tento klasický recept prispôsobiť svojim chuťovým preferenciám!
Zdenka
Pokyny k tomuto receptu sú veľmi jasné a aj začiatočník ako ja dokáže pripraviť chutné jedlo.