Recept na Vyprážané krevety
Zahalte svoje chuťové poháriky do sveta morskej sviežosti a zlatistej chrumkavosti s našim receptom na vyprážané krevety. Tento pokrm je dokonalým spojením jemne šťavnatých kreviet obalených v ľahkom, ale chrumkavom cestíčku, vyprážaných do dokonalého zlatista. Vyprážané krevety sú nielen neodolateľne lahodné, ale sú aj mimoriadne univerzálne, či už ako hlavné jedlo, elegantný predkrm alebo ako hviezda na párty zábavách. Tento recept vás prevedie krok za krokom prípravou tohto obľúbeného morského pokrmu, od výberu kreviet až po dokonalé vyprážanie, zaručujúc, že každá kreveta bude dokonale chrumkavá zvonka a šťavnatá zvnútra. Či už plánujete rodinnú hostinu alebo hľadáte jednoduchý spôsob, ako ohromiť svojich hostí, naše vyprážané krevety sú ideálnou voľbou pre každú príležitosť.
Ingrediencie
- 1/2 lyžičky sójová omáčka (dark)
- 2 lyžičky sójová omáčka (light)
- 1 lyžičky Ustrice omáčka
- 2 lyžičky víno na varenie
- 1/2 lyžičky cukor
- 1/2 lyžičky ocot
- 1 jarná cibuľka
- 1 lyžičky paradajková omáčka
- 2-3 plátkov cesnak
- 2-3 plátkov zázvor
Postup
- Omáčka: 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, ½ lyžice tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica varného vína, 1 lyžica ustricovej omáčky, ½ lyžice octu + ½ lyžice cukru, 1 lyžica kečupu a malá miska s vodou, dobre premiešajte a odložte bokom.
- Rozpáľte olej a orestujte na ňom cibuľu, zázvor a cesnak.
- Vsypte krevety, za stáleho miešania smažte do hneda
- Rovnomerne pokvapkajte omáčkou
- Dve minúty povarte a na silnom ohni omáčku zredukujte.
- Posypte nasekanou jarnou cibuľkou
Gabriela
sa mi tak páčil, že som ho zaradila do svojho pravidelného jedálneho lístka.
Dominika
Pridala som trochu vlastnej malej kreativity a výsledok je taký, že chuť ma ohromila, tento recept je naozaj silný!